Stucwerk voor huisisolatie en energiebesparing

Stucwerk is een veelgebruikte techniek om de muren van uw woning te behandelen. Hierdoor ontstaat een egaal en strak oppervlak dat ideaal is voor het aanbrengen van verf of behang. Maar stucwerk is niet alleen functioneel en mooi, het is ook ontzettend duurzaam!De voordelen van stucwerk met betrekking tot isolatie en energiebesparing komen aan bod in dit stuk.

Voordeel stuc en isolatie Hoogezand

Bij duurzaamheid wordt vaak gedacht aan het verbeteren van de isolatie of het verwarmingssysteem. Het is eigenlijk voordeliger om de isolatie en het stucwerk min of meer tegelijkertijd te laten uitvoeren. Het gelijktijdig uitvoeren van deze technieken zorgt voor een gunstig samenspel tussen beide.

De isolatie en stucwerk zorgen samen voor een verbeterde isolatie dan wanneer u alleen stucwerk zou laten aanbrengen. Dit is natuurlijk veel duurzamer. Stuc draagt bij aan het verhogen van de thermische massa van een muur en vormt zo een aanvullende isolatielaag. Hierdoor wordt de kou goed buiten gehouden en kan het niet naar binnen dringen.

Bovendien is het minder ingrijpend en gaat het sneller dan andere duurzame alternatieven. Stukadoors voeren hun werk vakkundig uit en er is geen sloop- of breekwerk vereist voor het aanbrengen van het stucwerk en de isolatie. Zo kunt u geleidelijk aan beginnen met duurzamer leven, zonder dat dit grote consequenties heeft.

Stuc gebruiken voor isolatie

Sommige soorten stucwerk zijn ontwikkeld met het oog op isolatie. Als u stucwerk en isolatie tegelijkertijd wilt realiseren, is het raadzaam om eerst te onderzoeken welk type stucwerk het beste past. Naargelang uw wensen en de specifieke locatie voor het stucwerk, zijn er andere opties beschikbaar.

Als u wilt stucen op de buitenmuur én wilt isoleren, is gevel-isolatie stucwerk de beste optie. Dit type stucwerk kan op diverse ondergronden worden aangebracht, variërend van baksteen tot beton, met als speciale ontwerp het verhogen van de thermische massa van de buitenmuur om zo de isolatie te verbeteren. Met dit stucwerk wordt de kou van buiten effectief geweerd en dringt deze minder snel door tot binnen.

Indien u meer flexibiliteit wenst bij uw stuc- en isolatiewerk, dan is geëxpandeerd polystyreen, oftewel (EPS) stucwerk, een uitstekende keuze. Bij EPS stucwerk wordt een basislaag van EPS-schuim gecombineerd met een afwerking van stucwerk. Het schuim wordt aan de muur bevestigd en bedekt met een laag stuc.

Het samenspel leidt tot een hoge isolatiewaarde en dat maakt het zeer populair. Er zijn diverse alternatieven om deze stuc-isolatie constructie te ontwikkelen. Het is daarom geschikt voor moeilijk gevormde muren en binnenzijden.

Een bewezen techniek om uw woning te stucen en te isoleren is met kalk stucwerk. Dit type stucwerk is geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren. Een traditionele werkwijze die al geruime tijd wordt toegepast.

Kalk heeft een vergelijkbare invloed op de thermische massa van de muur als gevelisolatie stucwerk. Dit komt doordat kalk van nature isolerende eigenschappen heeft. Kalk heeft als voordeel dat het er erg mooi uitziet en biedt daarom naast isolatie, ook esthetische voordelen.

Stucen voor een energiezuinige woning

Het stucen van uw muren draagt wezenlijk bij aan de isolatie. Het kan resulteren in besparingen op uw energiekosten. Ontdek hoe u kunt besparen op uw energierekening.

Door het aanbrengen van isolatie stucwerk verbetert u hoogstwaarschijnlijk de isolatie van uw huis en bespaart u mogelijk al op energiekosten. Door het stucwerk wordt de thermische massa van de muur beïnvloed: het huis blijft koel in de zomer en behoudt de warmte in de winter. Dit zorgt ervoor dat uw verwarmingssysteem minder frequent hoeft aan te slaan om uw woning te verwarmen, waardoor de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdiend kan zijn.

Kiest u ervoor om de gevel te voorzien van stucwerk met isolatie, dan maakt u mogelijk aanspraak op een subsidie. ISDE-subsidie voorziet in ondersteuning voor gevelisolatie, waardoor een deel van de kosten wordt vergoed door de overheid. Hierdoor ontvangt u een vergoeding voor het verduurzamen van uw woning, waaronder isolatie via stucwerk, wat resulteert in meer financiële ruimte.

Stuc- en isolatiewerkzaamheden door professionals met expertise van Stucadoors & Spackbedrijf t loug

Niet alleen draait het om het stucen van een muur, maar ook om isolatieklussen, wat vakbekwaamheid vereist. Onze deskundige stukadoors staan gereed om u bij dit proces te helpen. Kwaliteit en zekerheid zijn van groot belang voor ons.

Bij het ontvangen van een subsidie is vakkundigheid een must. Neem gerust contact op met Stucadoors & Spackbedrijf t loug via 0598 725 502 voor professioneel advies, het beantwoorden van vragen of het plannen van een afspraak. Voor verdere assistentie zijn wij beschikbaar.

Snel een medewerker spreken? Bel 0598 725 502

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Het onderhoud van stucwerk op de juiste manier aanpakken
> De voordelen van stucen alles wat u moet weten
> Tip 1 bereid u voor op stucen door een afspraak te maken met de loodgieter
> Advies voor het herstellen van kleine beschadigingen aan uw stucwerk met vulmiddel