Soorten pleisterwerk
Er zijn allerlei soorten pleisterwerk die uiteenlopende eigenschappen en toepassingen hebben. Wij hebben altijd een materiaal dat past bij uw voorkeuren. De meest toegepaste soorten pleisterwerk lichten we hieronder nader toe:
- Sierpleister
Sierpleister is perfect voor binnen vanwege zijn decoratieve functie. Het kan worden verkregen in verschillende texturen en kleuren. Het biedt daardoor een brede inzetbaarheid. - Gipspleister
Voor een glad resultaat op muren en plafonds binnenhuis wordt gipspleister toegepast. Het gladde oppervlak en de snelle droogtijd van gipspleister maken het ideaal voor het schilderen en behangen. Hierdoor is het perfect geschikt voor een verf- of behangafwerking. - Cementpleister
Cementpleister heeft een hoge sterkte en is tevens waterafstotend. Dat maakt het een populaire keuze voor vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. De gladheid is minder dan die van gipspleister. - Kalkpleister
Vaak gebruiken we kalkpleister bij het renoveren van historische gebouwen, zowel binnen als buiten. Een van de voordelen van kalkpleister is dat het een schimmelwerende werking heeft en vochtregulerend is. Hiermee blijft de natuurlijke look bewaard.
Wat is pleisterwerk?
Met pleisterwerk, dat vaak ook stucwerk wordt genoemd, bedoelen we het aanbrengen van een laag gips, kalk, cement of een combinatie daarvan op muren en plafonds. Het doel is een glad, gelijkmatig of decoratief oppervlak te maken dat geschikt is voor verf, behangen of andere soortgelijke afwerkingen. Dankzij de diverse mogelijkheden past het bij vrijwel iedere smaak.
Bij nieuwbouw en renovatie is pleisterwerk van groot belang. Het levert een vlakke en gelijkmatige afwerking op muren en plafonds. Het resultaat is niet alleen een esthetische meerwaarde, maar ook een grotere duurzaamheid.
Hoewel pleisterwerk en stucwerk vaak hetzelfde lijken, is er een verschil tussen deze twee termen. Bij pleisterwerk werkt men met een andere mortel soort dan bij stucwerk. Pleisterwerk wordt vaak als glad stucwerk aangeduid vanwege de strakke afwerking.
Voordelen van pleisterwerk
Pleisterwerk kent een brede toepassing en biedt veel voordelen. De keuze voor pleisterwerk resulteert in een hoogstaande afwerking van uw thuis. Bovendien biedt pleisterwerk de volgende voordelen:
- Strakke afwerking Pleisterwerk zorgt voor een evenwichtige en strakke bovenzijde. Dat maakt het perfect voor extra afwerkingslagen, zoals het aanbrengen van verf of behang. Pleisterwerk maskeert onvolkomenheden en zorgt zo voor een strakke afwerking.
- Persoonlijke stijl Er zijn een heleboel unieke texturen en kleuren beschikbaar voor pleisterwerk. Met alle variaties kunnen unieke texturen en kleuren samengesteld worden. Wat u ook zoekt, er is altijd een combinatie die aansluit bij uw persoonlijke wensen en stijl.
- Duurzaamheid Het aanbrengen van pleisterwerk biedt een extra laag bescherming op muren en plafonds. Dit verstevigt de structuur en beschermt deze beter tegen slijtage en beschadiging. Bij pleisterwerk kiest u voor een solide en duurzame beschermlaag.
- Vochtregulatie Sommige soorten pleisterwerk kan tot bepaalde mate vocht opnemen en weer afgeven. Door de combinatie van ademende en vochtregulerende eigenschappen is de kans op vochtproblemen en schimmelvorming veel kleiner. Dit beschermt de ondergrond tegen schade en ondersteunt een gezonde leefomgeving.
- Isolerende eigenschappen Met pleisterwerk verhoogt u de isolatie van uw woning en vermindert u de energierekening. Het draagt bij aan de akoestiek in uw woning. Het reduceert het galmende effect.
Pleisterwerk laten aanbrengen Hoogezand
Stucadoors & Spackbedrijf t loug zorgt voor hoogwaardig stucwerk met een strakke afwerking. Met Stucadoors & Spackbedrijf t loug krijgt u prachtig stucwerk voor een fair tarief. Wij bieden u mooi afgewerkt stucwerk voor een redelijke prijs.
Niet allen brengen we nieuw pleisterwerk aan, maar onze vakmannen van Stucadoors & Spackbedrijf t loug staan ook paraat voor het verrichten van renovatie en/of herstelwerkzaamheden. Benieuwd naar de opties voor uw woning in de regio Hoogezand? Wilt u advies op maat? Bel naar 0598 725 502 of vraag een gratis offerte aan.
Veel gestelde vragen over pleisterwerk
Hoe onderscheidt stucwerk zich van pleisterwerk?
Stucwerk en pleisterwerk verschillen van elkaar door de soort mortel die toegepast wordt. Deze mortel is te vinden in verschillende varianten. Pleisterwerk behoort tot stucwerk, maar kent variaties in samenstelling en dikte als het op de muur wordt aangebracht.
Is spachtelputz technisch gezien pleisterwerk?
Spachtelputz, een veelvoorkomende variant van pleisterwerk, staat bekend om zijn gebruik. Het is te onderscheiden door de fijne korrelstructuur. Omdat het waterafstotend, kleurvast en stootvast is, is het een perfecte keuze voor uw interieur.
Wat is de totale duur voor het aanbrengen van pleisterwerk?
Het tijdsbestek hangt af van de oppervlakte, de snelheid van de stukadoor en de gebruikte methode. Het kan enkele dagen duren om het pleisterwerk aan te brengen. Dit duurt gemiddeld zo'n 3 tot 5 dagen.
Wat is de droogtijd voor vers pleisterwerk?
Het duurt enige tijd voordat pleisterwerk volledig opgedroogd is. Gemiddeld droogt er per dag 1 millimeter pleisterwerk. Pleisterwerk met een dikte van 10 millimeter vergt ongeveer 10 tot 14 dagen om volledig te drogen.