Teamfoto Stucadoors & Spackbedrijf t loug
Werkzaam in Hoogezand, hoofdvestiging Froombosch

De voordelen van stucen alles wat u moet weten

Redactie stukadoor-hoogezand.nl, 3 september 2024
Aanbrengen van stuc op een bruine ondergrond.
Graag meer informatie of persoonlijk advies over stucwerk? Bel vandaag nog met Stucadoors & Spackbedrijf t loug.

Bij het verfraaien van de muren van uw nieuwe woning kunt u overwegen om te stucen. Waarom is stucwerk zo in trek en wat zijn de voordelen ervan?Lees hier alles over stucen, waarom het zo gewaardeerd wordt en wat de voordelen zijn.

Een inleiding tot stucen

Door te stucen wordt de muur voorzien van een dun laagje pleister door de stukadoor. Stucwerk heeft diverse mogelijkheden en kan zelfs worden ingezet voor het afwerken van het plafond. Vlak stucwerk staat bekend als de meest gangbare vorm van stucwerk.

De muur wordt door de vakman helemaal egaal gemaakt. Eventuele beschadigingen of gaatjes worden gevuld. Dit is toepasbaar op de complete muur, maar ook rondom bepaalde kleine beschadigingen.

Waarom Hoogezand stucen verkiest als renoveringsmethode

Stucwerk wordt algemeen erkend als de meest populaire manier om wanden en plafonds te renoveren. Dit komt doordat stucwerk een snel en handig middel is om een ruimte direct te verfrissen met minimale aanpassingen. Dit is een voordelige keuze waarbij u kunt genieten van een prachtige afwerking.

Met verschillende soorten stucwerk is er voor elke situatie een geschikte optie. De stukadoor kan u verschillende keuzes aanbieden, waaronder glad stucwerk, gekorreld stucwerk, structuurstucwerk en gepatineerd stucwerk. Bespreek altijd met de vakman of decoratief stucen mogelijk is voor uw project.

Stucwerk kan worden toegepast op diverse woningtypes. Zowel nieuwbouw als gerenoveerde woningen kunnen worden verfraaid met stucwerk. Het is zelfs een optie om stucwerk op de buitenmuren te laten aanbrengen.

Stucwerk aanbrengen is een praktische oplossing voor het opknappen van uw muren; het is duurzaam en eenvoudig te onderhouden en te herstellen. Het is mogelijk om zelf kleine reparaties uit te voeren met vulmiddelen. Door de geluiddempende en brandwerende eigenschappen van stucwerk, kunt u veilig en comfortabel wonen.

De troeven van stucen nader bekeken en verklaard in dit artikel

Het is duidelijk dat stucwerk een populaire keuze is voor de afwerking van woningen. Wat zijn de voordelen van stucwerk in de dagelijkse praktijk?Bekijk de belangrijkste voordelen van stucwerk hieronder.

Een positieve eigenschap van stucen is dat het kan bijdragen aan het stabiliseren van muren in uw woning. Wanneer u bezig bent met het renoveren van oude woningen, zult u wellicht merken dat bepaalde delen van de muren scheef zijn. Het feit dat de muur niet recht staat, is niet alleen een visueel probleem, maar kan ook de draagkracht ervan verminderen.

Door stucen krijgen deze muren weer een prachtige uitstraling en extra stevigheid. Dit is vooral gunstig voor draagmuren, die na verloop van tijd een deel van hun draagvermogen kunnen verliezen. Hiermee wordt extra stabiliteit gecreëerd door te stucen.

Oudere betonnen muren kunnen profiteren van stucen als renovatieoptie. Deze specifieke muren zijn vaak zeer poreus en absorberen sterk. Dit kan lastig zijn als u de muur wilt schilderen, omdat dit leidt tot strepen op de muur.

Het voorkomen van dit probleem kan door te stucen. Door de betonnen muur te voorzien van een dun laagje stucwerk, kan deze gemakkelijk worden geverfd of behangen. De verf blijft mooi en goed zitten wanneer u deze op een gestucte muur aanbrengt.

Als u een specifiek soort stucwerk op de buitenmuur aanbrengt, ontvangt u een extra isolatielaag voor uw woning. Dit resulteert in een behaaglijke warmte tijdens de wintermaanden. Door isolatie te integreren met stucwerk, maakt u wellicht aanspraak op een subsidiebedrag.

Bel direct met de stukadoors van Stucadoors & Spackbedrijf t loug

Het stucen van uw muur is een bekende en economische optie voor de afwerking. U kunt stucwerk op verschillende manieren en in vele stijlen laten aanbrengen. Dit duurzame vervanging voegt niet alleen esthetische waarde toe aan uw huis, maar kan ook de veiligheid ervan versterken.

Bent u geïnteresseerd en wilt u extra details ontvangen?Neem gerust contact op met onze ervaren vakmensen van Stucadoors & Spackbedrijf t loug. Zij zijn te bereiken via 0598 725 502.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0598 725 502 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Stucadoors & Spackbedrijf t loug

Stucadoors & Spackbedrijf 't Loug is voor zowel bedrijven als particulieren al ruim 30 jaar dé expert in spack- stuc- en pleisterwerk! U kunt bij ons terecht voor elke schilders- en stuc-klus van Groningen tot Assen! Bij ons staan een mooie afwerking en vakwerk hoog in het vaandel, en dat is terug te zien in het resultaat.